Mikrobiologi

- Systematik, Vækst, Fødevarer,

  • Denne udgave
  • Bog, hæftet
  • Dansk

Beskrivelse

Hvordan forårsager mikroorganismer sygdomme som fødevareforgiftning, ebola, borreliose og rævebændelorm? Og hvordan udnyttes andre mikroorganismer som Saccharomyces, E. coli og probiotiske bakterier i madlavning, i produktion af øl og i kroppens tarmsystem?

Mikrobiologi giver en god forståelse af de forskellige mikroorganismer, deres vækst,

deres funktioner samt deres rolle i fødevareproduktion.

Bogens første del indeholder en grundig gennemgang af den moderne systematiske bakteriologi, og derudover beskrives virus, svampe, protozoer og parasitter.

Anden del af Mikrobiologi giver en grundig indføring i fødevarernes produktion, mikrobiologiske risici samt konserveringsmetoder, og hvordan man kan arbejde med fødevaresikkerhed, så mikroorganismerne ikke udgør en sundhedsrisiko.

Bogens målgrupper er studerende ved korte og mellemlange videregående uddannelser på det sundhedsfaglige, fødevareteknologiske, laboratorietekniske og procesteknologiske  områdesamt mindre produktioner/virksomheder, der arbejder med mikrobiologi. Bogen kan også anvendes til temaundervisning i fx biologi eller bioteknologi i gymnasiet. Desuden kan den benyttes som opslagsværk for særligt mikrobiologiinteresserede. Endelig kan mindre fødevarevirksomheder have gavn af kapitlerne om hygiejne, egenkontrol og fødevaresikkerhed.

Denne 5. udgave er ajourført og grundigt revideret. Der er blandt andet tilføjet afsnit om biofilm og tarmbakterier. Desuden er kapitlerne om fødevaresikkerhed blevet udvidet, således at de kan bruges som opslagsværk af fødevarevirksomheder. Endelig er bogen blevet opdateret med et helt nyt layout.

For at tilgå bogens ekstramateriale skal du have en bruger på online.praxis.dk og benytte følgende link: https://master.praxis.dk/course/view.php?id=22421

Læs hele beskrivelsen
Detaljer
  • SprogDansk
  • Sidetal456
  • Udgivelsesdato01-07-2018
  • ISBN139788750059202
  • OriginaltitelMikrobiologi
  • Forlag Akademisk Forlag
  • FormatHæftet
  • OriginalsprogDansk
Størrelse og vægt
  • Vægt1471 g
  • Dybde3 cm
  • coffee cup img
    10 cm
    book img
    18,5 cm
    27 cm
    Pensumlister med denne bog
    • Laborant, Semester 1
    • Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade
    • Totalt antal bøger: 10
    • kr. 3.844,50
    • Medlemspris: kr. 3.674,50
    • Procesteknolog, Semester 1
    • Roskilde: Zealand, Sjælland erhvervsakademi
    • Totalt antal bøger: 7
    • kr. 3.074,65
    • Medlemspris: kr. 2.939,65

    Findes i disse kategorier...

    Velkommen til Saxo – din danske boghandel

    Hos os kan du handle som gæst, Saxo-bruger eller Saxo-medlem – du bestemmer selv. Skulle du få brug for hjælp, sidder vores kundeservice-team klar ved både telefonerne og tasterne.

    Om medlemspriser hos Saxo

    For at købe bøger til medlemspris skal du være medlem af Saxo Premium, Saxo Shopping eller Saxo Ung. De første 7 dage er gratis for nye medlemmer. Medlemskabet fornyes automatisk og kan altid opsiges. Læs mere om fordelene ved vores forskellige medlemskaber her.

    Machine Name: SAXO080